woensdag 6 februari 2008

Workshopje: de fles WC reiniger

Tijdsindicatie: 15-20 minuten

Wat heb je nodig:

* (restje) plexiglas (2 of 3 mm dik) met beschermfolie erop
* printje van de fles die je wil namaken. Zorg dat het printje op schaal is uitgeprint
* restje soepel karton waar je de dop van kan maken
* hobbymesje, lijm, snijmatje
* figuurzaag of cirkelzaag

Zaag een reepje plexiglas, even breed als je fles moet worden. Laat de beschermende folie zitten:Nu kun je heel eenvoudig markeren (met een mesje bijvoorbeeld) waar je moet zagen om de goede vorm te krijgen:

Markeer nu op beide kanten van de "fles" tot waar deze "gevuld" is. Het stukje folie dat zit op het stuk waar de fles zogenaamd leeg is, kun je er nu afhalen:

Desgewenst kun je de hoekjes en eventueel de zijkanten met een mesje iets ronder maken:
Rondom de hals plak je een dun reepje soepel karton in de juiste kleur voor de dop, bovenop plak je ook een stukje. Knip uit het printje het etiket dat op de fles komt en plak het erop:
Als de lijm voldoende droog is, kun je de bovenkant van de dop bijknippen. Eventueel de snijrandjes van het karton met een goede kleur viltstift bijwerken.Et voilà: je fles is klaar!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

ik vind het helemaal geweldig!!!!

Groetjes Astrid
bedankt hoor voor het delen!!!!

Anoniem zei

hele leuke workshop, ik zal de link op mijn site 'hhtp://www.poohbeers.eigenstart.nl plaatsen! Fijn en goed mooie dingen maak jij, netjes en echt lijkend, top! groetjes Petra

Unknown zei

Leuk gebruik van beschermfolie. Ik vind het eindresultaat fantastisch. Ik zou er zelf nooit op gekomen zijn, laat staan maken. Complimenten.

عبده العمراوى zei


شركة الرها لمكافحة الحشرات بالقطيف
شركة تنظيف مجالس بالجبيل